19/07/2020 19/07/2020 Στην εκκλησία της Θηρίοπετρας, ιδιαίτερης πατρίδας της μητέρας του χειροτονήθηκε το πρωί της Κυριακής, 19 Ιουλίου 2020, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ο νέος έγγαμος διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Σάββας. Στην αρχή της θείας λειτουργίας ο νέος διάκονος χρίστηκε από τον Μητροπολίτη σε υπό διάκονο, ενώ βρισκόμενος μπροστά από την...
19 Ιουλίου, 2020 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2020 - 14:55

Νέος διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Διαδώστε:
Νέος διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Στην εκκλησία της Θηρίοπετρας, ιδιαίτερης πατρίδας της μητέρας του χειροτονήθηκε το πρωί της Κυριακής, 19 Ιουλίου 2020, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ο νέος έγγαμος διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Σάββας.

Στην αρχή της θείας λειτουργίας ο νέος διάκονος χρίστηκε από τον Μητροπολίτη σε υπό διάκονο, ενώ βρισκόμενος μπροστά από την εικόνα της Παναγίας και του Χριστού στην Αγία Πύλη και έχοντας καλυμμένο το κεφάλι του, περίμενε τη στιγμή της χειροτονίας του.

Αμέσως μετά την μεγάλη έξοδο έγινε η χειροτονία του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας που απεύθυνε και πατρικές συμβουλές προς τον νέο διάκονο, αναφερόμενος μάλιστα και στην εποχή που ήταν ο ίδιος διάκονος.

Ο νέος διάκονος σύντομα θα χειροτονηθεί σε πρεσβύτερο και θα τοποθετηθεί στο Θεοδωράκι Αλμωπίας.  Ανάμεσα στους πιστούς ήταν και ο θείος του διάκονου Απόστολος Ουργατζόγλου, όπως και ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης και ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας άπαντες ευχήθηκαν στο νέο διάκονο “Άξιος”, ενώ το προαύλιο της εκκλησίας ήταν γεμάτο από φίλους του νέου διακόνου Σάββα.

Τέλος ακολούθησε μικρή δεξίωση προς τιμή του νέου διακόνου, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Εδέσσης Πελλης και Αλμωπίας, ο πρωτοσύγκελος Στέφανος, οι αρχιμανδρίτες Παντελεήμων και Χριστόδουλος, οι διακόνοι Νίκανδρος και Δαυίδ, ιερείς, ο Δήμαρχος Αλμωπίας και ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

πηγή: pellanews.gr

Δείτε φωτογραφίες: 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων