11/03/2023 11/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε χθες την ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης. Στο κήρυγμά του σχολίασε τον στίχο «Χαῖρε, τὸ Φῶς ἀῤῥήτως γεννήσασα» τονίζοντας ότι πολλές φορές συναντάται στους Χαιρετισμούς η λέξη φως, η οποία αναφέρεται στο πρόσωπο του Χριστού και εννοεί...
11 Μαρτίου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2023 - 9:21

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης για την έννοια του φωτός που συναντάται στους Χαιρετισμούς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Εδέσσης για την έννοια του φωτός που συναντάται στους Χαιρετισμούς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε χθες την ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Στο κήρυγμά του σχολίασε τον στίχο «Χαῖρε, τὸ Φῶς ἀῤῥήτως γεννήσασα» τονίζοντας ότι πολλές φορές συναντάται στους Χαιρετισμούς η λέξη φως, η οποία αναφέρεται στο πρόσωπο του Χριστού και εννοεί την θεία φύση Του. Αυτό το Φως γέννησε η Παναγία και αυτό το Φως πρέπει να έρθει μέσα μας, στον καθένα από εμάς, όπως προέτρεψε ο Σεβασμιώτατος, χρησιμοποιώντας και ένα παράδειγμα του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου για έναν μοναχό που είδε τον εαυτό του μέσα σε υπερκόσμιο φως.

Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και η Αντιδήμαρχος Εδέσσης κ. Μ. Κατσάρα-Βλάχου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων