21/01/2024 21/01/2024 Μια ενδιαφέρουσα Σύναξη με θέμα τη διαπαδαιγώγηση των νέων, διοργάνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χθες. Στο τέλος της Σύναξης ο σεπτός ποιμενάρχης δέχθηκε ερωτήσεις τόσο από τους παρευρισκόμενους όσο και διαδικτυακά. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που δέχθηκε ήταν και το πόσο η κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών θα επηρεάσει τους...
21 Ιανουαρίου, 2024 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2024 - 11:51

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης για τον γάμο των ομόφυλων: Κανένας Χριστιανός δεν πρέπει να το υποστηρίξει (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Εδέσσης για τον γάμο των ομόφυλων: Κανένας Χριστιανός δεν πρέπει να το υποστηρίξει (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ενδιαφέρουσα Σύναξη με θέμα τη διαπαδαιγώγηση των νέων, διοργάνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χθες.

Στο τέλος της Σύναξης ο σεπτός ποιμενάρχης δέχθηκε ερωτήσεις τόσο από τους παρευρισκόμενους όσο και διαδικτυακά. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που δέχθηκε ήταν και το πόσο η κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών θα επηρεάσει τους νέους.

Ο Σεβασμιώτατος με την σοφία και το θάρρος της γνώμης που τον διακρίνει ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας πως κανένας Χριστιανός δεν πρέπει να δεχθεί και να ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο που έρχεται κόντρα στην ανθρώπινη φύση αλλά είναι και θεομάχος.

Πρέπει να είμαστε αντίθετοι απέναντι σε αυτό τον νόμο, κανείς δεν πρέπει να υποστηρίξει αυτό το καθεστός, είναι οδυνηρό για την πατρίδα μας να συζητούνται τέτοια θέματα”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος. Ακόμη επεσήμανε πως η Εκκλησία αγαπάει όλους τους ανθρώπους. “Αν μετανοήσουν δεν έχουμε κανένα θέμα μαζί τους”, ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων