10/05/2023 11/05/2023 Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας Ελεούσης, εφεστίου εικόνος του Μητροπολιτικού οικήματος (17ος αι.), εορτάσθηκε στον ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης η Μεσοπεντηκοστή. Την Τρίτη 9 Μαΐου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρόοδος της ιεράς εικόνος από το Μητροπολιτικό οίκημα στον ιερό ναό και τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης...
10 Μαΐου, 2023 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 16:50

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης στην πανήγυρη της Παναγίας Ελεούσης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Εδέσσης στην πανήγυρη της Παναγίας Ελεούσης

Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας Ελεούσης, εφεστίου εικόνος του Μητροπολιτικού οικήματος (17ος αι.), εορτάσθηκε στον ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης η Μεσοπεντηκοστή.

Την Τρίτη 9 Μαΐου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρόοδος της ιεράς εικόνος από το Μητροπολιτικό οίκημα στον ιερό ναό και τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Μεγάλος αριθμός κληρικών από όλη την Ιερά Μητρόπολη έλαβε μέρος στην λιτανεία και την ιερά ακολουθία.

Παρέστησαν επίσης οι τοπικοί εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος πιστών. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως τον ιεροδιάκονο Μωυσή Σάγγα.

Την επομένη τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων