22/06/2021 22/06/2021 Μεγάλη γιορτή για τους Ανατολικορωμυλιώτες η γιορτή της Αγίου Πνεύματος, εορτάζεται κάθε χρόνο με την τιμή που αρμόζει στα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Οι ίδιοι οι απόγονοι των ανθρώπων από την ελληνική επαρχία της Ανατολικής Ρωμυλίας, που βρισκόταν μέσα στη Βουλγαρία, αναφέρουν σχετικά: «Μεγάλη γιορτή για τους προγόνους μας στην Αλησμόνητη Πατρίδα, που αυτές...
22 Ιουνίου, 2021 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2021 - 12:29

Οι Ανατολικορωμυλιώτες γιόρτασαν την Αγία Τριάδα

Διαδώστε:
Οι Ανατολικορωμυλιώτες γιόρτασαν την Αγία Τριάδα

Μεγάλη γιορτή για τους Ανατολικορωμυλιώτες η γιορτή της Αγίου Πνεύματος, εορτάζεται κάθε χρόνο με την τιμή που αρμόζει στα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Οι ίδιοι οι απόγονοι των ανθρώπων από την ελληνική επαρχία της Ανατολικής Ρωμυλίας, που βρισκόταν μέσα στη Βουλγαρία, αναφέρουν σχετικά:

«Μεγάλη γιορτή για τους προγόνους μας στην Αλησμόνητη Πατρίδα, που αυτές τις ημέρες επισκέπτονταν το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, κοντά στις Καρυές. Τιμούσαν την Αγία Τριάδα και προσκυνούσαν την ομώνυμη Ιερά Εικόνα, η οποία μεταφέρθηκε και φυλάσσεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Λειβαδίτσα Πέλλας, την Έδρα του Ιερού Ιδρύματος Ανατολικορωμυλιωτών».

Στον διήμερο φετινό εορτασμό -από την Κυριακή της Πεντηκοστής έως και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος- στο Ιερό Ίδρυμα Ανατολικορωμυλιωτών “Αγία Τριάδα” και στον προσκυνηματικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στη Λειβαδίτσα Ραχώνας Πέλλας παραβρέθηκε πλήθος ανθρώπων καταγόμενων από την Ανατολική Ρωμυλία, αλλά και φίλων της γύρω περιοχής.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος.  Την προηγούμενη ημέρα, εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας κι έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Από το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας παρέστησαν η πρόεδρος Μαρία Ασανιώτου, η γενική γραμματέας Θεοδώρα Σκοδραμούδη, τα μέλη Δήμος Πραντσίδης, Δημήτρης Δραγανίδης, Μιχάλης Μπαλγκουρανίδης, Ιωάννης Σιδηρόπουλος, το αναπληρωματικό μέλος Ντίνος Μοσχίδης, μέλη παλαιότερων ΔΣ και ο επίτιμος πρόεδρος Ιωάννης Μηνούδης.

Όλοι συνεχάρησαν τον πρόεδρο Απόστολο Ζαφειρόπουλο και τα μέλη του ΔΣ του Ιερού Ιδρύματος Ανατολικορωμυλιωτών “Αγία Τριάδα” για την εξαιρετική οργάνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων