26/11/2023 26/11/2023 Με μεγαλοπρέπεια και μεγάλη συμμετοχή των πιστών εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Γιαννιτσά. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 με την επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης...
26 Νοεμβρίου, 2023 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2023 - 12:38

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στα Γιαννιτσά

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στα Γιαννιτσά

Με μεγαλοπρέπεια και μεγάλη συμμετοχή των πιστών εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Γιαννιτσά.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 με την επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την μεγάλη συμβολή των αγίων στην ζωή των χριστιανών και παρουσίασε πτυχές του βίου της Αγίας Αικατερίνης τονίζοντας πως θα ήταν ευχής έργον σε μια εποχή αμαρτίας να αναδεικνύονται συνεχώς νέοι άγιοι, όπως ο άγιος Καλλίνικος Επίσκοπος Εδέσσης.

Στην ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης, Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Καραγιάννης, οι εφημέριοι του ναού και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την ημέρα της εορτής, Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε πανηγυρικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του προϊσταμένου της ενορίας, Αρχιμανδρίτου Ισιδώρου Κυριάζου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις αρετές της Αγίας Αικατερίνης και στο γεγονός ότι η Αγία αποτελεί ένα από τα απτά παραδείγματα πως η γνώση και η επιστήμη όχι μόνο δεν αντιτίθενται στην χριστιανική πίστη, αλλά καταξιώνονται σ’ αυτήν ως δώρα του Θεού στην ανθρωπότητα.

Ακόμη σημείωσε πως οι γυναίκες μάρτυρες της Εκκλησίας μας αναδεικνύονται εξίσου ηρωικές με τους άνδρες μάρτυρες και συναποτελούν την πιο εκλεκτή χορεία των αγίων.

Στον εορτασμό μετείχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύσης Σταμενίτης, η βουλευτής Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων