13/02/2024 13/02/2024 Με λαμπρότητα τελέσθηκε η πανήγυρη του ιερού παρεκκλησίου των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, Προστατών της συζυγίας, στην ενορία Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης. Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Με αφορμή το ιερό ζεύγος των εορταζομένων...
13 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2024 - 22:14

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης στην Έδεσσα

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το παρεκκλήσι των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης στην Έδεσσα

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η πανήγυρη του ιερού παρεκκλησίου των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, Προστατών της συζυγίας, στην ενορία Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Με αφορμή το ιερό ζεύγος των εορταζομένων αγίων, Ακύλα και Πρισκίλλης, τόνισε ότι κύριος σκοπός του γάμου είναι η σωτηρία και ο αγιασμός των συζύγων. Οι Άγιοι είχαν κάνει το σπίτι τους εκκλησία, επειδή κέντρο της ζωής τους ήταν ο Χριστός. Το παράδειγμά τους δείχνει τον δρόμο σε κάθε πιστό, που θέλει να προσέλθει στο μυστήριο του γάμου και να αποκτήσει την σωτηρία του.

Την ημέρα της εορτής, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Αναφερόμενος στους εορταζόμενους αγίους υπογράμμισε ότι αξιώθηκαν να φιλοξενήσουν τον απόστολο Παύλο και είχαν ως εκκλησία την κατοικία τους. Η Αγία Πρίσκιλλα ξεπερνούσε στην αρετή τον άγιο Ακύλα, ενώ και οι δύο αποτελούν πρότυπο συζυγίας.

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος μίλησε εναντίον του προς ψήφιση νομοσχεδίου, το οποίο κατοχυρώνει τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλοφίλων.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν μπορεί κάποιος από την μια να ομολογεί τον εαυτό του ως χριστιανό, να εισέρχεται στον ναό, να απαγγέλει προσευχές της Εκκλησίας και ταυτόχρονα να ψηφίζει τέτοιους απαράδεκτους και καταστροφικούς νόμους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων