17/12/2021 17/12/2021 Ιερατικές Συνάξεις των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ενόψει του Αγίου Δωδεκαημέρου πραγματοποιήθηκαν στην Έδεσσα (16/12), στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως, στα Γιαννιτσά, στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Παΐσιος» της ενορίας Αγ. Γεωργίου, και στην Αριδαία, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγ. Νικάνδρου και Ιωαννικίου (17/12). Στο πρώτο μέρος των συνάξεων ο...
17 Δεκεμβρίου, 2021 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2021 - 23:41

Προεόρτιες Ιερατικές Συνάξεις σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία

Διαδώστε:
Προεόρτιες Ιερατικές Συνάξεις σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία

Ιερατικές Συνάξεις των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ενόψει του Αγίου Δωδεκαημέρου πραγματοποιήθηκαν στην Έδεσσα (16/12), στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως, στα Γιαννιτσά, στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Παΐσιος» της ενορίας Αγ. Γεωργίου, και στην Αριδαία, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγ. Νικάνδρου και Ιωαννικίου (17/12).

Στο πρώτο μέρος των συνάξεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ μίλησε επίκαιρα εξηγώντας με βάση την πατερική ερμηνεία τον διάλογο του Κυρίου με τον άγιο Νικόδημο, τον κρυφό μαθητή του, και ειδικότερα την απόκριση Του: «ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἐξ ὕδατος καὶ Πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ» (Ἰω. 3,5) και τονίζοντας, ότι η «ἄνωθεν» γέννηση και η κατά χάριν υιοθεσία του ανθρώπου από τον Θεό κατέστη δυνατή μέσω της ενανθρωπίσεως του Λόγου του Θεού και του μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος. Σε αυτήν μπορούν όλοι να μετέχουν με την ένταξή τους στην Εκκλησία και την εφαρμογή των εντολών του Θεού.

Στο δεύτερο μέρος των συνάξεων ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους κληρικούς για την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ιερά Σύνοδο, έδωσε πατρικές συμβουλές για τρέχοντα ποιμαντικά ζητήματα και ευχές για την εορταστική περίοδο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων