27/04/2023 27/04/2023 Ο Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης θα αποκτήσει τον πρώτο του Ιερό Ναό στην Περίκλεια Αλμωπίας. Πρόκειται για το ναό που θεμελίωσε ο ίδιος το 1973. Στο ακριτικό χωριό την Περίκλεια του Νομού Πέλλης, βρίσκεται υπό ανέγερση ναός, ο οποίος, έπειτα από την ευλογία του Μητροπολίτη μας κ. Ιωήλ, θα τιμάται στο όνομα του τοπικού ιεράρχου Αγίου...
27 Απριλίου, 2023 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2023 - 16:19

Στην Περίκλεια Αλμωπίας ο πρώτος Ναός του Αγίου Καλλινίκου

Διαδώστε:
Στην Περίκλεια Αλμωπίας ο πρώτος Ναός του Αγίου Καλλινίκου

Ο Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης θα αποκτήσει τον πρώτο του Ιερό Ναό στην Περίκλεια Αλμωπίας. Πρόκειται για το ναό που θεμελίωσε ο ίδιος το 1973.

Στο ακριτικό χωριό την Περίκλεια του Νομού Πέλλης, βρίσκεται υπό ανέγερση ναός, ο οποίος, έπειτα από την ευλογία του Μητροπολίτη μας κ. Ιωήλ, θα τιμάται στο όνομα του τοπικού ιεράρχου Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Ο Ναός αυτός θεμελιώθηκε από τον ίδιο τον Άγιο Καλλίνικο (επ’ ονόματι των αγίων Νεομαρτύρων) και θα είναι ο πρώτος ναός στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο που φέρει το όνομα του Αγίου Καλλινίκου. Επίσης είναι ο μόνος Ναός, από όσους θεμελίωσε ο άγιος, ο οποίος δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η ανέγερση του Ναού ξεκίνησε το 1973. Έκτοτε, με πολύ κόπο και προσπάθεια έχουν γίνει πολλές εργασίες και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του Ναού.

Είναι τρίκλιτη βασιλική με νάρθηκα και γυναικωνίτη, συνολικού εμβαδού βάσης 500 τ.μ.

Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας ζητά τη βοήθεια των πιστών ώστε να αποπερατωθεί η κατασκευή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων