17/09/2019 17/09/2019 Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώττος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κατά τον οποίον εξέφρασε την χαρά του για την πρόοδο του Φροντιστηρίου...
17 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2019 - 9:22

Στο κοινωνικό φροντιστήριο Γιαννιτσών ο Μητρ.Εδέσσης

Διαδώστε:
Στο κοινωνικό φροντιστήριο Γιαννιτσών ο Μητρ.Εδέσσης

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώττος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:
Μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κατά τον οποίον εξέφρασε την χαρά του για την πρόοδο του Φροντιστηρίου και συνεχάρη τους ιερείς του Ι. Ναού για την επιτυχημένη λειτουργία του και τους εθελοντές διδάσκοντες σε αυτό εκπαιδευτικούς για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Σύντομη προσφώνηση απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Γιαννιτσών, κ. Γ. Στάμκος και ο π. Υπουργός κ. Γ. Καρασμάνης, βουλευτής Πέλλας.


Στη συνέχεια, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και Προϊστάμενος της ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, παρουσίασε με συντομία το έργο του Φροντιστηρίου, το οποίο λειτουργεί για δωδέκατη συνεχή χρονιά, ενώ για το τρέχον σχολικό έτος θα διαθέτει 100 τμήματα με 200 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ φέτος ανήλθαν στους 24 (ενδεικτικά: Νομική, Οικονομικό, Κτηνιατρική, Νηπιαγωγών κ.ά.).

Συνολικά στα δέκα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του Φροντιστηρίου οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 150. Ο π. Ιωάννης ευχαρίστησε ακόμη τον Δήμο Πέλλας για την συνδρομή του μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ στην δημιουργία νέων τμημάτων ειδικής αγωγής στο Φροντιστήριο καθώς και όλους τους συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους αυτής της προσπάθειας.
Τέλος έλαβε τον λόγο μία από τις επιτυχούσες μαθήτριες του Φροντιστηρίου στα ΑΕΙ, η Γεωργία Χατζηγιαννίδου (Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Παν/μίου Αθηνών), η οποία εξήρε την αγάπη και την ανιδιοτέλεια του θεσμού, υπογράμμισε την προσφορά της Εκκλησίας και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εύρυθμης λειτουργίας του.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων στους επιτυχόντες, χορηγοί των οποίων ήταν η Ιερά Μητρόπολις και η ενορία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων