18/10/2022 18/10/2022 Τα 110α Ελευθέρια της Έδεσσας από τον Τουρκικό ζυγό και η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα εορτάσθηκαν την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου της Έδεσσας. Το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης τελέσθηκαν Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 22:48

Τα 110α Ελευθέρια της Έδεσσας στην εορτή του Πολιούχου της Αγίου Λουκά

Διαδώστε:
Τα 110α Ελευθέρια της Έδεσσας στην εορτή του Πολιούχου της Αγίου Λουκά

Τα 110α Ελευθέρια της Έδεσσας από τον Τουρκικό ζυγό και η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα εορτάσθηκαν την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου της Έδεσσας.

Το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης τελέσθηκαν Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με την συμμετοχή των κληρικών της πόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου.

Στον Iερό Nαό παρέστησαν όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.


Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλεως, ενώ στις 12:00 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Παρέλαση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων