30/06/2022 30/06/2022 Με λαμπρότητα τελέσθηκε η πανήγυρις των πολιούχων της πόλεως των Γιαννιτσών, Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον ομώνυμο ιερό ενοριακό ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Την παραμονή της εορτής, στις 19.00, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον θείο...
30 Ιουνίου, 2022 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2022 - 22:56

Τα Γιαννιτσά λιτάνευσαν τους πολιούχους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο

Διαδώστε:
Τα Γιαννιτσά λιτάνευσαν τους πολιούχους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η πανήγυρις των πολιούχων της πόλεως των Γιαννιτσών, Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον ομώνυμο ιερό ενοριακό ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Την παραμονή της εορτής, στις 19.00, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κανσίζογλου, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού του ανθρώπου ως πιστού στην χριστιανική παράδοση σε αντίθεση με αυτό που επικρατεί στην σημερινή μετανεωτερική εποχή.

 

 

Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου σε δρόμους της πόλεως, ενώ το βράδυ, μετά τον Εσπερινό, τελέσθηκε Μικρό Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς στους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους.

 

 

Την ημέρα της εορτής (29/6) το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Υπεύθυνος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος ερμήνευσε τον όρο του Συμβόλου της πίστεως «αποστολική Εκκλησία» τονίζοντας ότι οι άγιοι απόστολοι είναι τα θεμέλια της Εκκλησίας και ότι η πίστη, η λατρεία και η χριστιανική ζωή βασίζονται στην θεόπνευστη διδασκαλία και τις πράξεις τους.
Πλήθος λαού μετείχε στις ιερές ακολουθίες, ενώ την πολιτεία και τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν οι βουλευτές Πέλλας κ.κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης και η κα Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο Διοικητής της 2ης ΜΚ Ταξιαρχίας Υποστράτηγος Άρης Ηλιόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

 

 

Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός και Κτιτορικό Μνημόσυνο, σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων