06/01/2023 06/01/2023 Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 εορτάσθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα άγια Θεοφάνια στους ιερούς ναούς της Εδέσσης. Στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ο αναμάρτητος Κύριός μας Ιησούς πορεύθηκε για να βαπτισθεί. Μετά την Οπισθάμβωνο...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 20:57
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:09

Τα Θεοφάνεια στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Θεοφάνεια στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 εορτάσθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα άγια Θεοφάνια στους ιερούς ναούς της Εδέσσης.

Στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ο αναμάρτητος Κύριός μας Ιησούς πορεύθηκε για να βαπτισθεί.

Μετά την Οπισθάμβωνο ευχή ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Ιωάννη Πεχλιβάνη.

Εν συνεχεία τέλεσε εντός του ιερού ναού την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην περιοχή Κιουπρί, όπου ήταν συγκεντρωμένος όλος ο κλήρος της πόλεως και πλήθος λαού, και επιτέλεσε την τελετή του αγιασμού των υδάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων