27/12/2023 27/12/2023 Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στην Έδεσσα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου (5.00 μ.μ.) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων χοροστατούντος του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης και με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως,...
27 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2023 - 9:20

Τα Χριστούγεννα στην Έδεσσα

Διαδώστε:
Τα Χριστούγεννα στην Έδεσσα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στην Έδεσσα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου (5.00 μ.μ.) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων χοροστατούντος του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης και με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στεφάνου Δέβρελη, των Ιεροκηρύκων, Αρχιερατικών Επιτρόπων και πολυαρίθμων κληρικών.

Την ίδια ημέρα το βράδυ, στις 10.00 μ.μ., τελέσθηκε η καθιερωμένη Αγρυπνία των Χριστουγέννων στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (παλαιά Μητρόπολη) προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίται Παντελεήμων Καραλάζος και Γεννάδιος Βελκογιαννίδης καθώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εδέσσης, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής.

Παρόντες στις εορταστικές ακολουθίες ήταν οι τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών, ενώ κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου για την εορτή των Χριστουγέννων.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων