14/12/2023 14/12/2023 Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε η τελευταία Ιερατική Σύναξη του 2023 την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου το πρωί (11.00 π.μ.) παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ. Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κανσίζογου, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητρόπολης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η δύναμις της ελπίδος»....
14 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2023 - 21:14

Τελευταία Ιερατική Σύναξη του έτους στην Έδεσσα με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Κανσίζογου

Διαδώστε:
Τελευταία Ιερατική Σύναξη του έτους στην Έδεσσα με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Κανσίζογου

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε η τελευταία Ιερατική Σύναξη του 2023 την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου το πρωί (11.00 π.μ.) παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κανσίζογου, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητρόπολης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η δύναμις της ελπίδος».

Χρησιμοποιώντας ως αφορμή τρία Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, «Στο Χριστό στο κάστρο», «Τα λιμανάκια» και «Η Υπηρέτρα», ο π. Νικόδημος τόνισε ότι σύμφωνα με το πρώτο και το παράδειγμα ευλαβούς ιερέως που περιέχει, ο κληρικός οφείλει να παραμερίζει τα διάφορα «λογικά» εμπόδια προκειμένου να επιτελέσει την διακονία του και να την θέτει πάνω από όλα.

Το δεύτερο διήγημα μας διδάσκει ότι στη ζωή μας χρειάζεται να πετάξουμε χωρίς να λυπηθούμε ο,τιδήποτε στη ζωή μας μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την άφιξη στον προορισμό μας, την Βασιλεία του Θεού.

Τέλος το τρίτο διήγημα και ο αγώνας του ήρωα με τα κύματα προκειμένου να εορτάσει μαζί με την μονάκριβη κόρη του δείχνει ότι κινητήριος δύναμη για τον αγώνα μας πρέπει να είναι η ελπίδα. Και αφού την βάλουμε στην καρδιά μας, μπορούμε να την δίνουμε και στους άλλους για να ζήσουμε όλοι και να σωθούμε.

Όπως σημειώνει και ο απόστολος Παύλος, αυτά που παραμένουν είναι η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Αυτά αν βάλουμε στην καρδιά μας, πρώτοι εμείς που γνωρίζουμε ότι υπάρχει ο «Σώζων», και ας κολυμπήσουμε στην άγρια θάλασσα του κόσμου για να μας ακολουθήσουν και άλλοι.

Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, ενώ στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε τρέχοντα ζητήματα και έδωσε πατρικές συμβουλές και ευχές για την εορτή των Χριστουγέννων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων