07/12/2022 07/12/2022 Στις προσωρινές εγκαταστάσεις της αδελφότητος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών βρέθηκε χθες το απόγευμα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για να τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης και του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (εντός του οικήματος που διαμένει η αδελφότητα). Ο Σεβασμιώτατος...
07 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2022 - 13:41

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου της Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών από τον Μητροπολίτη Εδέσσης

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Παρεκκλησίου της Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών από τον Μητροπολίτη Εδέσσης

Στις προσωρινές εγκαταστάσεις της αδελφότητος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών βρέθηκε χθες το απόγευμα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για να τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης και του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (εντός του οικήματος που διαμένει η αδελφότητα).

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία των Θυρανοιξίων και παρέστη προσευχόμενος στην ακολουθία του Εσπερινού, στο τέλος του οποίου ομίλησε με συντομία τόσο προς τους περιεστώτες πατέρες όσο και προς το πλήθος των πιστών που παρέστη για να τιμήσει το γεγονός.

Αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο γεγονός της ευλογήσεως ενός ακόμη τόπου λατρείας του Τριαδικού Θεού, τονίζοντας πως την στιγμή που στη Δύση στις διάφορες χριστιανικές «ομολογίες» παρατηρείται το φαινόμενο της ερημώσεως των ναών και της μετατροπής τους σε χώρους διασκέδασης κ.ά., στην ευλογημένη πατρίδα μας με τις άοκνες προσπάθειες των κληρικών μας κτίζονται και εγκαινιάζονται ναοί μέσα στους οποίους λατρεύεται ο αληθινός Θεός.

Συνεχάρη επίσης τον ηγουμενεύοντα της Μονής, Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και τους συνεργάτες του για την πραγμάτωση αυτού του θεάρεστου έργου και ευχήθηκε να λειτουργούν ακατακρίτως και να λατρεύουν τον Θεό νύκτα και ημέρα αλλά και να ευοδωθεί το όραμα της ανεγέρσεως ιεράς Μονής στο όρος Πάικο.

Τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Χαραλαμπίδη, προϊστάμενο της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών στην οποία ανήκουν οι εγκαταστάσεις, επειδή με χαρά δέχθηκε να φιλοξενηθεί η αδελφότητα και να δημιουργηθεί το ιερό Παρεκκλήσιο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Στέφανος Δέβρελης, ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Ανθίμου, οι εφημέριοι της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών, κληρικοί της περιοχής και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Η πρώτη πανήγυρις του παρεκκλησίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 με ιερά Αγρυπνία από 7.00 μ.μ. έως 12.30 π.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων