26/12/2020 26/12/2020 Στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων (25.12.2020) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Συλλειτούργησαν: ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Χατζής (Αρχιερατικός Επίτροπος Εδέσσης), οι εφημέριοι του ιερού ναού: Πρωτοπρ. Κυριακός Ηλιόπουλος, (πρ. Αρχ. Επίτροπος Γιαννιτσών), και Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (Υπεύθυνος Τύπου της Ι....
26 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2020 - 22:10

Χριστούγεννα με τον Εδέσσης Ιωήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Χριστούγεννα με τον Εδέσσης Ιωήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων (25.12.2020) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Συλλειτούργησαν: ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Χατζής (Αρχιερατικός Επίτροπος Εδέσσης), οι εφημέριοι του ιερού ναού: Πρωτοπρ. Κυριακός Ηλιόπουλος, (πρ. Αρχ. Επίτροπος Γιαννιτσών), και Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (Υπεύθυνος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως) καθώς και ο Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως και μοναχός Δαβίδ με τον διάκονο και μοναχό Μωυσή.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου για την εορτή των Χριστουγέννων, ενώ προ της Απολύσεως τελέσθηκε ειδική δέησις για την σοβούσα πανδημία κατά το πέρας της οποίας αναγνώσθηκε από τον Σεβασμιώτατο η ευχή που ο ίδιος συνέγραψε από την έναρξη της παγκοσμίου αυτής μάστιγος.

Προ του «Δι᾿ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε προς το εκκλησίασμα και προς όλους λέγοντας:

«Τελειώνοντας την πανηγυρική Θ. Λειτουργία με τις συνθήκες τις οποίες γνωρίζετε όλοι σας, ευχαριστούμε τον Θεό που μας αξίωσε υγιαίνοντας έστω και με αυτόν τον τρόπο να λειτουργήσουμε και να κυκλώσουμε την Αγία Τράπεζα. Εύχομαι από καρδίας τα επόμενα Χριστούγεννα να είναι λαμπρότερα των προηγουμένων και οι άνθρωποι την μεγάλη χαρά της Εκκλησίας να την αισθανθούν προσωπικά και στο σπίτι τους και στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Σε όλους σας εύχομαι να έχετε χρόνια πολλά, υγιεινά και σωτήρια και ειρήνη να έχετε στην καρδιά σας και στην οικογένειά σας και η ειρήνη να επικρατεί σε όλο τον κόσμο, αφού ο Χριστός έφερε την ειρήνη στον κόσμο. Χρόνια πολλά και ευλογημένα!»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων