18/12/2023 18/12/2023 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Λόγου και Μέλους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Η εκδήλωση έφερε τον τίτλο «Ἄστρον ἤδη ἀνατέταλκεν», με αναφορά στο κοσμοσωτήριο γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου. Ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής έψαλε ύμνους της εορτής των...
18 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:05
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2023 - 16:11

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Λόγου και Μέλους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης. Η εκδήλωση έφερε τον τίτλο «Ἄστρον ἤδη ἀνατέταλκεν», με αναφορά στο κοσμοσωτήριο γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου.

Ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής έψαλε ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων υπό την διεύθυνση του Διευθυντή της, Πρωτοψάλτου του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Σκέπης, Αριστοτέλη Βογιατζόγλου. Τον θεολογικό και μουσικολογικό σχολιασμό των ύμνων έκανε ο Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (δρ.Θ.), Υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως και μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της Σχολής.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της Σχολής. Στην σύντομη προσφώνησή του εξήρε την αρτιότητα της αποδόσεως των ύμνων από τον Χορό και υπογράμμισε την προσφορά της Σχολής στην λειτουργική ζωή της Ι. Μητροπόλεως και εκτός αυτής με την προετοιμασία καταρτισμένων ιεροψαλτών που κοσμούν τα ιερά αναλόγια.

Τέλος εξήρε την εργασία που γίνεται επί δεκαετίες από όλους τους συντελεστές της Σχολής και ιδιαίτερα την μετάδοση Εκκλησιαστικού ήθους σε όσους φοιτούν σε αυτήν.

Στο τέλος της Εκδήλωσης ο Πρωτοσύγκελλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Πρωτοπρ. Γεώργιος Ζουμής καθώς και οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής επέδωσαν στους αποφοίτους της Σχολής -που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και διεξήλθαν επιτυχώς τις αντίστοιχες εξετάσεις- Πτυχία Ιεροψάλτου και Διπλώματα Μουσικοδιδασκάλου.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων