29/04/2023 29/04/2023 Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις, η Ελασσόνα τιμά και φέτος τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου. Να σημειωθεί ότι από πέρυσι ο πολιούχος Άγιος της Ελασσόνας καθιερώθηκε να τιμάται κάθε χρόνο όχι στις 8 Μαΐου αλλά την Κυριακή των Μυροφόρων, δηλαδή την επόμενη Κυριακή μετά την «Κυριακή του...
29 Απριλίου, 2023 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2023 - 15:53

Η Ελασσώνα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αρσένιο

Διαδώστε:
Η Ελασσώνα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αρσένιο

Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις, η Ελασσόνα τιμά και φέτος τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου.

Να σημειωθεί ότι από πέρυσι ο πολιούχος Άγιος της Ελασσόνας καθιερώθηκε να τιμάται κάθε χρόνο όχι στις 8 Μαΐου αλλά την Κυριακή των Μυροφόρων, δηλαδή την επόμενη Κυριακή μετά την «Κυριακή του Θωμά».

Το πρόγραμμα της πανηγύρεως

Σήμερα, Σάββατο 29 Απριλίου 2023 (παραμονή του εορτασμού), στις 7 το απόγευμα, θα ψαλεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Αγίου Αρσενίου, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
Αύριο, Κυριακή 30 Απριλίου 2023, ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Αρσενίου, στις 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου θα συγχοροστατήσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Γρεβενών κ. Δαβίδ και Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
Την  Κυριακή στην Ελασσόνα θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία μόνο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου («μονοεκκλησία») και στην Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας.
Τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου, εδώ και 17 χρόνια, μετά από συντονισμένες επιτυχημένες προσπάθειες του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, επέστρεψαν από τη Ρωσία και φυλάσσονται για πάντα στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ελασσώνας.
Η επίσημη υποδοχή των ιερών λειψάνων έγινε στις 17 Ιουνίου 2006  στην Ελασσώνα , με την παρουσία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, του εκπροσώπου του Πατριάρχου Μόσχας, Αρχιεπισκόπου Βλαδιμήρ και Σούσδαλ κ.κ. Ευλόγιου, πλειάδος Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας, του κλήρου και του λαού της επαρχίας. Τα ιερά λείψανα τοποθετήθηκαν στον νεόδμητο ιερό Ναό, που είναι αφιερωμένος στον άγιο Αρσένιο Αρχιεπίσκοπο Ελασσώνος, σε ειδικά διαμορφωμένο προσκυνητάριο, προς αγιασμό και διηνεκή ευλογία των πιστών των προστρεχόντων στον Άγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων