30/04/2023 30/04/2023 Λαμπρά τιμήθηκε ο Άγιος Αρσένιος Επίσκοπος  Ελασσόνας και Δημονίκου (Δομενίκου) το Σάββατο 29 Απριλίου (παραμονή της εορτής), όπου εψάλει ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και τα Εγκώμια,  προεξάχοντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα. Πλήθος πιστών παραβρέθηκαν για να τιμήσουν την μνήμη του πολιούχου της Ελασσόνας, ενώ πριν...
30 Απριλίου, 2023 - 17:41

Η Ελασσώνα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Αρσένιο

Διαδώστε:
Η Ελασσώνα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Αρσένιο

Λαμπρά τιμήθηκε ο Άγιος Αρσένιος Επίσκοπος  Ελασσόνας και Δημονίκου (Δομενίκου) το Σάββατο 29 Απριλίου (παραμονή της εορτής), όπου εψάλει ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και τα Εγκώμια,  προεξάχοντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα.

Πλήθος πιστών παραβρέθηκαν για να τιμήσουν την μνήμη του πολιούχου της Ελασσόνας, ενώ πριν την απόλυση του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Αρσενίου εσωτερικά του ναού.

Το πρωί στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος.

Υπενθυμίζεται πως Λείψανα του Αγίου Αρσενίου, εδώ και 17 χρόνια (στις 14 Μαΐου του 2006), μετά από προσπάθειες του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, επέστρεψαν από τη Ρωσία και θα φυλάσσονται για πάντα στο φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας.

Πηγή/Φωτογραφίες: www.elassonanews.gr

  

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων