21/02/2023 21/02/2023 Ολοκλκρώθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος και αναχωρεί η ανθρωπιστικη βοήθεια της για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων δήλωσε σχετικά: «Όλοι μας συγκλονιστήκαμε από τον καταστροφικό σεισμό στη γείτονα χώρα της Τουρκίας αλλά και της Συρίας. Οι εικόνες της καταστροφής, ο αριθμός των θυμάτων και...
21 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2023 - 11:02

Η Μητρόπολη Ελασσώνος στο πλευρό των σεισμόπληκτων σε Τουρκία και Συρία

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Ελασσώνος στο πλευρό των σεισμόπληκτων σε Τουρκία και Συρία

Ολοκλκρώθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος και αναχωρεί η ανθρωπιστικη βοήθεια της για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων δήλωσε σχετικά: «Όλοι μας συγκλονιστήκαμε από τον καταστροφικό σεισμό στη γείτονα χώρα της Τουρκίας αλλά και της Συρίας. Οι εικόνες της καταστροφής, ο αριθμός των θυμάτων και των αγνοουμένων προκαλούν οδύνη και θλίψη στην ψυχή μας. Από την πρώτη στιγμή η Πολιτεία, αλλά και η Εκκλησία, ευαισθητοποιήθηκαν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των συνανθρώπων μας. Όλοι μας νιώσαμε υπερηφάνεια και συγκίνηση για τις αποσταλείσες ομάδες διάσωσης της Ελλάδας που συμμετείχαν στην ανάσυρση των επιζώντων μέσα από τα χαλάσματα».

«Οι Έλληνες απέδειξαν και εξακολουθούν να αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά την μεγαλοψυχία, την αδελφοσύνη, το πνεύμα της φιλαδελφείας, την αλληλεγγύη, παραβλέποντας και υπερβαίνοντας τις όποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ των λαών, διότι και εμείς ως χώρα βιώσαμε κατά καιρούς τέτοιες φυσικές καταστροφές. Μέσα σε αυτό το πνεύμα συμπαράστασης η Εκκλησία της Ελλάδος θέλοντας να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους μας αποφάσισε την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες συνανθρώπους μας», προσθέτει.

Ο Σεβασμιώτατος στη δήλωσή του αναφέρεται στη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας λέγοντας τα εξής: “Στη Μητρόπολη μας την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η περιαγωγή δίσκου στους Ιερούς Ναούς, με το προϊόν του οποίου προμηθευτήκαμε ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία αποστείλαμε στην Εκκλησία της Ελλάδος και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών θα αποσταλούν εν συνεχεία στις πληγείσες περιοχές”.

“Ζήσαμε και εμείς παρόμοιες καταστάσεις”

Το υλικό αυτό συγκεντρώθηκε και τακτοποιήθηκε από τους υπευθύνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως και αναχώρησε για Αθήνα όπου από εκεί, μαζί με την ανθρωπιστική βοήθεια όλων των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα αποσταλεί για την όσο γίνεται άμεση διευκόλυνση των αναγκών.

«Παρόμοιες καταστάσεις ζήσαμε και εμείς εδώ πριν από δύο χρόνια με τον σεισμό, ευτυχώς μόνο σε υλικές ζημιές, αλλά καθημερινά εισπράταμε την συμπαράσταση και την βοήθεια από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ευχόμαστε στον Θεό να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων του σεισμού και να χαρίζει δύναμη, παρηγοριά και ελπίδα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται πολύ σκληρά να ανταπεξέλθουν και να ξεπεράσουν την μεγάλη αυτή συμφορά. Θέλω επίσης να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλους τους κατοίκους της μητροπολιτικής μας περιφέρειας που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στην πρωτοβουλία αυτή όπως επίσης και στις μεταφορικές εταιρίες των κ. Φάφα και κ. Ντελόπουλου, που ανέλαβαν αφιλοκερδώς την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας», καταλήγει

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων