21/02/2024 21/02/2024 Με τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε η Δ΄ συνάντηση της Σχολής Γονέων το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου με προσκεκλημένο τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και θέμα «Μητέρα στο σήμερα». Στο καλωσόρισμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στο πρότυπο της μητέρας έτσι όπως το βιώνει διαχρονικά η ορθόδοξη...
21 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 - 9:39

Μεγάλη συμμετοχή νέων στην ομιλία του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού στη Σχολή Γονέων της Μητρόπολης Ελασσώνος

Διαδώστε:
Μεγάλη συμμετοχή νέων στην ομιλία του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού στη Σχολή Γονέων της Μητρόπολης Ελασσώνος

Με τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε η Δ΄ συνάντηση της Σχολής Γονέων το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου με προσκεκλημένο τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και θέμα «Μητέρα στο σήμερα».

Στο καλωσόρισμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στο πρότυπο της μητέρας έτσι όπως το βιώνει διαχρονικά η ορθόδοξη παράδοση μας με κορυφαία την Υπεραγία Θεοτόκο, τη Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Μητέρα όλων των χριστιανών. την Χαναναία, την πονεμένη, αλλά με ρωμαλέα πίστη, μητέρα του Ευαγγελίου της αντίστοιχης Κυριακής. και σε όσες διαχρονικά με συνέπεια, ήθος και μεγαλοσύνη διακονούν το μυστήριο της Μητρότητας. Τόνισε εμφαντικά ότι η επιλογή του θέματος έγινε καθώς βρισκόμαστε στον απόηχο της μεγάλης εορτής της Υπαπαντής, της ορθόδοξης εορτής της μητέρας, αλλά και μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τον λεγόμενο «γάμο» των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Ευχαρίστησε τέλος τον προσκεκλημένο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, στο πρόσωπο του οποίου συναντώνται τρία σημαντικά χαρακτηριστικά: η ιερατική διακονία, η σχολική εμπειρία και η οικογενειακή μέριμνα.

Ο π. Θεμιστοκλής στην εισήγησή του αναφέρθηκε καταρχάς στην περιθωριοποίηση της μητρότητας και τη μετάπτωσή της σε ρόλο και όχι ως χαρισματική ιδιότητα, πράξη και σχέση που δύναται να συνεισφέρει στην ανάπτυξη υγιών προσώπων. Τόνισε την αναγκαία ανθεκτικότητα που οφείλει να έχει η κάθε μητέρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες ματαιώσεις. Και τέλος, σε σχέση με τις νέου τύπου «οικογένειες» που νομοθετούνται, αντιπρότεινε την ενίσχυση των υγιών προτύπων, την ανάδειξη της ιερότητας του προσώπου της μητέρας αλλά και της παραδοσιακής οικογένειας ως εργαστήριο ειλικρινούς χαράς και προσφοράς και την πίστη ως τον μόνο υγιή, διαρκή και δυναμικό επιστηριγμό των οικογενειών απέναντι στις σύγχρονες προσκλήσεις.

Μετά την εισήγηση διεξήχθη γόνιμος διάλογος, ο οποίος επικεντρώθηκε κυρίως στη σχέση μητέρας και παιδιού, οικογένειας και ανατροφής, αναδοχής και υιοθεσίας και στα νέα οικογενειακά και σχεσιακά πρότυπα τα οποία αποδομούν το μυστήριο του γάμου και της οικογένειας.

Ευχαριστώντας ο Σεβασμιώτατος τον π. Θεμιστοκλή και όσους συμμετείχαν στη συνάντηση υπογράμμισε την αναγκαία προβολή της αξίας της γυναίκας τόσο ως πρόσωπο, όσο και ως μητέρας για να συνεχίσει να υπάρχει ζωή και ομορφιά στον κόσμο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της δ΄ συνάντησης της Σχολής Γονέων στο site της Ι. Μητροπόλως.

Φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων