22/12/2023 22/12/2023 Καθ’ οδόν προς τον μεγάλο εορτασμό των Χριστουγέννων το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος παρουσίασε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού της Κέντρου, την έκθεση με έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας από ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τα οποία περιθάλπει η Εκκλησία της Ελλάδος μέσα από τις δομές της «Συνύπαρξις – Οικουμενικό πρόγραμμα προσφύγων», με...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 13:07

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση Έκθεσης: «Ταξίδι στο πέλαγος της ζωής» στην Ελασσόνα

Διαδώστε:
Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση Έκθεσης: «Ταξίδι στο πέλαγος της ζωής» στην Ελασσόνα

Καθ’ οδόν προς τον μεγάλο εορτασμό των Χριστουγέννων το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος παρουσίασε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού της Κέντρου, την έκθεση με έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας από ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τα οποία περιθάλπει η Εκκλησία της Ελλάδος μέσα από τις δομές της «Συνύπαρξις – Οικουμενικό πρόγραμμα προσφύγων», με τίτλο: «Ταξίδι στο πέλαγος της ζωής». Ξεχωριστή τιμή και αίσθηση προσκάλεσε η εγκάρδια συμμετοχή στην εκδήλωση του Προέδρου της «Συνύπαρξις», Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και του Γενικού Διευθυντού της, Παν/του Αρχιμανδρίτου π. Παντελεήμονος Παπασυνεφάκη.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους υπευθύνους της «Συνύπαρξης» και τους λοιπούς προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία διοργάνωσης της Έκθεσης από την Μητρόπολη Ελασσώνος, πρώτη από τις Μητροπόλεις της Ελλάδος που την φιλοξενεί, και τρίτη ως εκδήλωση μετά την προβολή της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τόνισε την ζωηρή σύνδεση του προβληματισμού της Έκθεσης με την εορτή των Χριστουγέννων, ως μια ανακάλυψη εκ νέου μέσα από τον πόνο, τον θυμό και την απογοήτευση της προσφυγιάς, με το βαθύ νόημα της ανθρωπιάς και την μετανάστευση του Χριστού από τον ουρανό στη γη. την προσφυγική φυγή Του στην Αίγυπτο, προκειμένου να γλιτώσει την από τη μανία του Ηρώδη. τη Σταυρική Του θυσία ως ξένος.. Υπογράμμισε τέλος την αξία του κάθε πλησίον ως αδελφού μας στο όνομα του Χριστού.

Μετά από την προβολή βίντεο σχετικά με τις δομές φιλοξενίας της «Συνύπαρξις», το λόγο έλαβε ο Πρόεδρός της, Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηγανόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της από γραφείο υποδοχής προσφύγων ως σήμερα με τα ασυνόδευτα και εν πολλοίς κακοποιημένα στο ταξίδι τους παιδιά των δομών.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Παν/τος Γενικός Διευθυντής της «Συνύπαρξις», Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων, ο οποίος με ζωηρό λόγο περιέγραψε τις δυσκολίες ένταξης των παιδιών, τη φροντίδα τους και το όραμα της Εκκλησίας γι’ αυτά. Αναφέρθηκε στην εξέλιξη τους μέσα από τα προγράμματα της «Συνύπαρξις», την ανάδειξη των χαρισμάτων τους, τις σχέσεις που χτίζονται, την αίσθηση της νέας πατρίδας στις ψυχές των παιδιών.

Έπειτα απηύθυναν χαιρετισμό η νέα Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Γαλιού, η οποία εκδήλωσε το θαυμασμό της για το άγνωστο αλλά ουσιαστικό έργο της Εκκλησίας. Ο νέος Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημήτριος Κόττας, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία τους ως αστυνομικός από τα σύνορα. Τέλος ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας αναφέρθηκε στις παλαιότερες ιστορίες ένταξης προσφύγων στον τόπο μας, κατέθεσε το θαυμασμό του για το επιτελούμενο έργο και συναίνεσε ενθουσιωδώς στην προοπτική επίσκεψης και φιλοξενίας κάποιων παιδιών στην Επαρχίας μας.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Έκθεσης, ενώ εν εξελίξει βρίσκονται οι επισκέψεις σχολείων οι οποίες μετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την προσφυγιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων