05/12/2018 05/12/2018 Το πρωί της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία επί τη εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού στο στρατόπεδο «Λοχαγού ΠΖ ΑΜΒΡΑΖΗ» στην Ελευθερούπολη, τιμώντας τη μνήμη της, αλλά αποτίοντες και φόρο τιμής στους νεκρούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για τη δόξα και το μεγαλείο της πατρίδας μας. Η δοξολογία...
05 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:36

Δοξολογία στην Ελευθερούπολη

Διαδώστε:
Δοξολογία στην Ελευθερούπολη

Το πρωί της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία επί τη εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού στο στρατόπεδο «Λοχαγού ΠΖ ΑΜΒΡΑΖΗ» στην Ελευθερούπολη, τιμώντας τη μνήμη της, αλλά αποτίοντες και φόρο τιμής στους νεκρούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για τη δόξα και το μεγαλείο της πατρίδας μας.

Η δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Αμέσως μετά την Δοξολογία ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ από το διοικητή του στρατοπέδου, Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Ηλία Πέττα, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση του Πυροβολικού αλλά και στη ζωή της Αγίας Βαρβάρας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Πυροβολικού μας το 1829 μετά την δημιουργία του πρώτου τάγματος Πυροβολιστών από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Από τότε μέχρι και σήμερα το Πυροβολικό ακολούθησε μια ένδοξη πορεία συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του Έθνους και κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην συνείδηση όλων των Ελλήνων».

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απόστρατοι αξιωματικοί, και αρκετός κόσμος που προσήλθε να τιμήσει την Αγία Μεγαλομάρτηρα και το Πυροβολικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων