29/10/2018 29/10/2018 Η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με επίκεντρο την πόλη της Ελευθερούπολης όπου διεξήχθησαν οι επετειακές εκδηλώσεις. Το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018 τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον...
29 Οκτωβρίου, 2018 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2018 - 18:51

Η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως

Διαδώστε:
Η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με επίκεντρο την πόλη της Ελευθερούπολης όπου διεξήχθησαν οι επετειακές εκδηλώσεις.

Το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018 τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον επί της Ευαγγελικής περικοπής μαζί με τους Ιερείς και Διακόνους της πόλης.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η Δοξολογία για το Έπος του 1940, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου. Το πανηγυρικό της ημέρας απήγγειλε καθηγήτρια του Γυμνασίου Ελευθερούπολης. Το παρόν έδωσαν σύσσωμες οι τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές και πλήθος λαού.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και αρχές μετέβησαν στο Ηρώων της πόλης όπου τελέστηκε Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές καθώς και από τους εκπροσώπους των Μαθητών των σχολείων της πόλης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και οι Αρχές παρακολούθησαν τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων