20/02/2019 20/02/2019 Πρόσφατα ένα νέο βιβλίο προστέθηκε χάριτι Θεού στις εκδόσεις της Μητροπόλεώς μας. Ανήκει στην ενότητα «βοηθήματα του άμβωνος» και έχει τον τίτλο: «Αγίου Νικολάου Καβάσιλα, Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας από του άμβωνος – Επιμέλεια: Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος». Στή νέα αυτή θεολογική διατριβή του, την στολισμένη με ωραίες εικόνες, ο συγγραφεύς έβαλε προσεκτικά και με κάθε...
20 Φεβρουαρίου, 2019 - 20:09
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2019 - 19:52

“Αγ. Νικολάου Καβάσιλα, Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας από του άμβωνος”

Διαδώστε:
“Αγ. Νικολάου Καβάσιλα, Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας από του άμβωνος”

Πρόσφατα ένα νέο βιβλίο προστέθηκε χάριτι Θεού στις εκδόσεις της Μητροπόλεώς μας. Ανήκει στην ενότητα «βοηθήματα του άμβωνος» και έχει τον τίτλο: «Αγίου Νικολάου Καβάσιλα, Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας από του άμβωνος – Επιμέλεια: Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος».

Στή νέα αυτή θεολογική διατριβή του, την στολισμένη με ωραίες εικόνες, ο συγγραφεύς έβαλε προσεκτικά και με κάθε επιμέλεια, στο πλαίσιο και τη δομή ενός σύντομου περιεκτικού γραπτού κηρύγματος, με το γνωστό γλαφυρό, ευχάριστο και άνετο ύφος του, όλον τον πνευματικό και άφθιτο πλούτο της διδασκαλίας του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα (1322-1391) με θέμα την ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας. Επέλεξε τη μέθοδο αυτή, διότι πιστεύει και ελπίζει, ότι έτσι η αξιοθαύμαστη και κάποτε πρωτότυπη, συναρπαστική και «καταπληκτική» Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας» του σπουδαίου θεολόγου του 14ου αιώνος, θα γίνει πιο προσιτή και θα αποτελέσει ένα διαφωτιστικό και εποικοδομητικό ανάγνωσμα και για τους κήρυκες του Θείου Λόγου και για τους πιστούς και φιλομαθείς χριστιανούς.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων