02/11/2020 02/11/2020 Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Μικράς Ασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πλατανοτόπου, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου της ενορίας π. Νεοφύτου...
02 Νοεμβρίου, 2020 - 20:44

Απονομή οφφικίου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως

Διαδώστε:
Απονομή οφφικίου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Μικράς Ασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πλατανοτόπου, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου της ενορίας π. Νεοφύτου Βαχαρέλη και του Αρχιδιακόνου π. Παλλαδίου Ζαχαρούδη.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο αναλύοντας με τον γλαφυρό του λόγο την Ευαγγελική περικοπή του πτωχού και του πλουσίου Λαζάρου.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επιβραβεύοντας τον Εφημέριο της ενορίας π. Νεόφυτο για την καλή διακονία του στην ενορία του Πλατανοτόπου του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη προτρέποντάς τον με τον ίδιο θερμό ζήλο να συνεχίζει να διακονεί με όλη του την ψυχή το Ιερό θυσιαστήριο και τους ευλαβείς κατοίκους της ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων