18/08/2023 19/08/2023 Σε διευκρινίσεις προέβη η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως αναφορικά με τον επερχόμενο εορτασμό της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάμερα της Παναγίας) στις 23 Αυγούστου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στην Νέα Ηρακλείτσα, μετά από δημοσίευση άρθρου σε ιστοσελίδα που έκανε λόγο για έκδοση εγκυκλίου υποχρεωτικής παρουσίας των ιερέων της Μητρόπολης σε αυτήν. Στη σχετική...
18 Αυγούστου, 2023 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2023 - 17:01

Διευκρινίσεις της Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως για την υποχρεωτική παρουσία ιερέων στη Νέα Ηρακλείτσα

Διαδώστε:
Διευκρινίσεις της Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως για την υποχρεωτική παρουσία ιερέων στη Νέα Ηρακλείτσα

Σε διευκρινίσεις προέβη η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως αναφορικά με τον επερχόμενο εορτασμό της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάμερα της Παναγίας) στις 23 Αυγούστου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στην Νέα Ηρακλείτσα, μετά από δημοσίευση άρθρου σε ιστοσελίδα που έκανε λόγο για έκδοση εγκυκλίου υποχρεωτικής παρουσίας των ιερέων της Μητρόπολης σε αυτήν.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως διευκρινίζεται «ότι αφενός ουδέποτε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως δέχθηκε την παραμικρή όχληση από οποιοδήποτε εκπρόσωπο του ανωτέρω ιστοτόπου, για την παροχή ενημέρωσης ή διευκρίνισης για το ζήτημα, αφετέρου τίποτε διαφορετικό δεν προγραμματίστηκε για τους εορτασμούς των Εννιαημέρων στον ανωτέρω Ιερό Ναό και ουδεμία εξαιρετική περίσταση ή πρόβλεψη υπήρξε για την ημέρα αυτή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ελεθερουπόλεως:

«Στις 17 Αυγούστου 2023 δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «www.neapolisnews.gr», άρθρο που αφορούσε σε δήθεν πληροφορίες αναφορικά με τον εορτασμό της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάμερα της Παναγίας) στις 23 Αυγούστου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στην Νέα Ηρακλείτσα και κυρίως την δήθεν «πρωτοφανή» έκδοση εγκυκλίου υποχρεωτικής παρουσίας των ιερέων της Μητρόπολης σε αυτήν.

Διευκρινίζουμε ότι αφενός ουδέποτε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως δέχθηκε την παραμικρή όχληση από οποιοδήποτε εκπρόσωπο του ανωτέρω ιστοτόπου, για την παροχή ενημέρωσης ή διευκρίνισης για το ζήτημα, αφετέρου τίποτε διαφορετικό δεν προγραμματίστηκε για τους εορτασμούς των Εννιαημέρων στον ανωτέρω Ιερό Ναό και ουδεμία εξαιρετική περίσταση ή πρόβλεψη υπήρξε για την ημέρα αυτή.

Επίσης δέον να σημειωθεί ότι η αποστολή της Εγκυκλίου μας για την συμμετοχή των Ιερέων της Μητροπόλεως μας στην Λιτάνευση της Παναγίας μας στην Νέα Ηρακλείτσα την 23η Αυγούστου 2023 αποτελεί πάγια και κατ’ έτος επαναλαμβανόμενη πρακτική.

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι οι αναφερόμενοι στο εν λόγω άρθρο χαρακτηρισμοί και «συμπεράσματα» τυγχάνουν ανάξια σχολιασμού καθώς απηχούν εικασίες και αυθαίρετες κρίσεις του διαχειριστή του ιστοτόπου.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων