29/10/2021 29/10/2021 Ιεροπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με επίκεντρο την πόλη της Ελευθερούπολης όπου έλαβαν χώρα οι επετειακές εκδηλώσεις. Το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Δοξολογία δια το Έπος του 1940, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...
29 Οκτωβρίου, 2021 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2021 - 11:47

Ελπιδοφόρο μήνυμα από την Ελευθερούπολη

Διαδώστε:
Ελπιδοφόρο μήνυμα από την Ελευθερούπολη

Ιεροπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με επίκεντρο την πόλη της Ελευθερούπολης όπου έλαβαν χώρα οι επετειακές εκδηλώσεις.

Το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Δοξολογία δια το Έπος του 1940, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσόστομου. Το πανηγυρικό της ημέρας απήγγειλε η καθηγήτρια κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου. Το παρόν έδωσαν σύσσωμες οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου και πλήθος λαού.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος τόνισε το μήνυμα της αισιοδοξίας και ελπίδος που εκπέμπει η θρησκευτική και εθνική εορτή. Το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι όπως τότε η Υπεραγία Θεοτόκος δεν εγκατέλειψε την πατρίδα μας μέσα στη σκληρή δοκιμασία της άνανδρης επίθεσης, έτσι δεν θα την αφήσει και σήμερα στην πολύμορφη δοκιμασία της.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας Κλήρος και αρχές μετέβησαν στο Ηρώον της πόλεως όπου τελέστηκε Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές καθώς και από τους εκπροσώπους των Μαθητών των σχολείων της πόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων