11/02/2020 11/02/2020 Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία. Την κυριώνυμο ημέρα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών,...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 19:29

Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους και χειροτονία

Διαδώστε:
Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους και χειροτονία

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία.

Την κυριώνυμο ημέρα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Μετά την Μεγάλη Είσοδον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του τρίτου Διακόνου της Μητροπόλεως π. Δημητρίου Τζίτζιου. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του κατά την χειροτονία πρωτίστως αναφέρθηκε στον τιμώμενο ιερομάρτυρα της εκκλησίας τονίζοντας τα πνευματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Αγίου Χαραλάμπους. Εν συνεχεία ετόνισε στον νέον Πρεσβύτερον της Μητρπόλεως τα ειδικώτερα νέα καθήκοντα του ως πρεσβυτέρου απευθύνοντας του πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Ιερωσύνης ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργία εδόθη δεξίωση στο χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου «Αγιος Γεώργιος» της Νέας Ηρακλείτσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων