01/10/2020 01/10/2020 Γιόρτασε σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, ο δεύτερος Ναός της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Παγγαίου, ο οποίος και είναι αφιερωμένος στην Παναγία τη Γοργοεπήκοο, αλλά και εντός του φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς της Εικόνας από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους. Στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία...
01 Οκτωβρίου, 2020 - 22:36

Εορτάστηκε η Παναγία Γοργοεπήκοος στην Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου Παγγαίου

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η Παναγία Γοργοεπήκοος στην Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου Παγγαίου

Γιόρτασε σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, ο δεύτερος Ναός της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Παγγαίου, ο οποίος και είναι αφιερωμένος στην Παναγία τη Γοργοεπήκοο, αλλά και εντός του φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς της Εικόνας από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στο ιστορικό της εορτής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε ο καθιερωμένος καφές στο Αρχονταρίκι της Μονής και εν συνεχεία παρετέθη τράπεζα προς όλους τους προσκυνητές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων