26/10/2022 26/10/2022 O Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρa Δημητρίου του Μυροβλήτη τελέσθηκε σε όλες τις Ενορίες και Ιερές Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως, ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στους επτά ενοριακούς Ναούς της Επαρχίας Παγγαίου που φέρουν το όνομα του Αγίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου...
26 Οκτωβρίου, 2022 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 11:50

Εσπερινός της εορτής Αγίου Δημητρίου στην Γαληψό Παγγαίου

Διαδώστε:
Εσπερινός της εορτής Αγίου Δημητρίου στην Γαληψό Παγγαίου

O Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρa Δημητρίου του Μυροβλήτη τελέσθηκε σε όλες τις Ενορίες και Ιερές Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως, ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στους επτά ενοριακούς Ναούς της Επαρχίας Παγγαίου που φέρουν το όνομα του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου Γαληψού, πλαισιωμένος από Ιερείς της Μητρόπολης εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπο Αναστασιάδη και τους Βουλευτές του Νομού Καβάλας κ. Ιωάννη Πασχαλίδη και κ. Μακάριο Λαζαρίδη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον τιμώμενο Μεγαλομάρτυρα της Εκκλησίας.


Πριν το τέλος της ακολουθίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου πέριξ του Ναού και εν συνεχεία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού παρέθεσε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων