21/08/2019 21/08/2019 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, η ετήσια Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως υπέρ της «Τράπεζας Αγάπης» της πόλεώς, αφιερωμένη στα επτά χρόνια λειτουργίας της. Μια ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στο προαύλιο χώρο του παλαιού Οικοτροφείου Θηλέων της Μητροπόλεως στην Ελευθερούπολη. Παρουσία του Σεβ. κ. Χρυσοστόμου, του Αντιπεριφεριάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, του Δημάρχου...
21 Αυγούστου, 2019 - 17:49

Φιλανθρωπική εκδήλωση στην Ελευθερούπολη

Διαδώστε:
Φιλανθρωπική εκδήλωση στην Ελευθερούπολη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, η ετήσια Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως υπέρ της «Τράπεζας Αγάπης» της πόλεώς, αφιερωμένη στα επτά χρόνια λειτουργίας της. Μια ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στο προαύλιο χώρο του παλαιού Οικοτροφείου Θηλέων της Μητροπόλεως στην Ελευθερούπολη.

Παρουσία του Σεβ. κ. Χρυσοστόμου, του Αντιπεριφεριάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φιλλίπου Αναστασιάδη, του Βουλευτή Νομού Καβάλας κ. Πασχαλίδη Ιωάννη, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού της πόλεως, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Γάκη, Αντιδημάρχων και της Προέδρου της Κοινωφελούς κ. Αποστολίας Δημητρακούδη, και πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των διευθυντών των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλεως και εκατοντάδων συμπολιτών μας που ήρθαν για να στηρίξουν την Φιλανθρωπική δράση της τοπικής μας Εκκλησίας.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος.

«Και εφέτος, συν Θεώ, διοργανώσαμε την καθιερωμένη από καιρό τώρα εορταστική εκδήλωση προς υλική κυρίως ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Όπως γνωρίζετε οι οικονομικοί πόροι για την πραγματοποίηση αυτών των έργων στην εποχή μας είναι δυσεύρετοι. Για το τραπέζι της αγάπης, για το φιλόπτωχο ταμείο, για το κοινωνικό παντοπωλείο μας, αντλούμε από τα περιορισμένα έσοδα της Μητροπόλεώς μας και τις συνδρομές των χριστιανών μας. Ο μικρός οβολός, το δίλεπτο της χήρας, πού ρίπτεται στο παγκάρι του Ναού ή τον περιφερόμενο δίσκο, οι αντί στεφάνου και επιμνημόσυνων γευμάτων προσφορές, χρησιμεύουν άριστα για την διεκπεραίωση των ταπεινών έργων της φιλανθρωπίας της μικρής μας Μητροπόλεως. Αλλά, δόξα τω Θεώ, και εδώ επαναλήφθηκε ό,τι συνέβη με τον Προφήτη Ηλία και τη χήρα των Σαρεπτών: «Ἡ ὑδρία τοῦ ἀλεύρου οὐκ ἐκλείψει και ὁ καμψάκης τοῦ ἐλαίου οὐκ ελαττονήσει…» υποσχέθηκε ο Προφήτης στην πτωχή χήρα στον καιρό της μεγάλης οικονομικής κρίσεως. Και έτσι έγινε. Ούτε το αλεύρι έλειψε ούτε το λάδι. Το ίδιο θαύμα πραγματοποιείται και στο δικό μας τραπέζι. Το φαγητό κάθε μέρα, ανελλιπώς, προσφέρονται σε αδελφούς μας πού το έχουν ανάγκη.

Αλλά η σημερινή μας αυτή γιορτή δεν αποβλέπει μόνο στην ηθική ή την υλική ενίσχυση του τραπεζιού της αγάπης. Η σημερινή ημέρα είναι και θα είναι πάντοτε και η ημέρα των ευχαριστιών μας. Μας δίνεται η πολύτιμη ευκαιρία μπροστά σε πολλούς να εκφράσουμε δημοσία την ευγνωμοσύνη της Ιεράς Μητροπόλεως μας σε όσους ακούραστα προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες για να γίνουν πράξη τα έργα της αγάπης μας. Πρωτίστως στους ιερείς μας πού πρωτοστατούν στην προσπάθεια αυτή, τον π. Παναγιώτη Χαλάτα και τον π. Ιωάννη Λιγνό. Θερμότατες επίσης ευχαριστίες στις πρόθυμες κυρίες μας πού επιμελούνται με αγάπη το καθημερινό τραπέζι της αγάπης και της προσφοράς. Τον Δήμο μας με επι κεφαλής τον αγαπητό μας Δήμαρχο τον οποίο έχουμε πάντα στο πλευρό μας για την λειτουργία της φιλανθρωπίας. Τους κατά καιρούς επώνυμους και ανώνυμους χορηγούς των απαραίτητων υλικών και αγαθών της φιλάνθρωπης κουζίνας μας.

Όπως και όλους εσάς πού σπεύσατε απόψε στην γιορτή μας προπάντων για ηθική ενίσχυση του ταπεινού μας έργου. Είθε δια των ευχών του σεπτού Ποιμενάρχου μας ο Θεός του ελέους και των οικτιρμών να σας χαρίζει ό,τι καλό και θεάρεστο ποθείτε.»

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαριστώντας όλους όσους αυτά τα χρόνια συνδράμουν στην λειτουργία του Φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως.

Ευχαριστούμε θερμώς τον Δήμο Παγγαίου, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ελευθερούπολης, και τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «ΤΟ ΠΡΑΒΙ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης οι οποίοι στήριξαν ενεργά την εκδήλωση καθώς και το μουσικό συγκρότημα που μας έτερψε με την καλλικέλαδη καλλιτεχνική του χορωδία. Επίσης τους υπευθύνους κληρικούς της Μητροπόλεως μας στο Τραπέζι Αγάπης π. Παναγιώτη Χαλάτα και π. Ιωάννη Λιγνό καθώς και τις 45 κυρίες της πόλεώς μας που με μεράκι μαγειρεύουν κάθε μέρα αυτά τα 7 χρόνια στο «Τραπέζι της Αγάπης» και όλους τους εθελοντές που χωρίς να υπολογίσουν κόπο, και χρόνο βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Επίσης όσους παραβρέθηκαν στην αποψινή εκδήλωση, καθώς και σε όσους δεν παραβρέθηκαν, αλλά βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο να στεφθεί, με επιτυχία.

Παράλειψη θα ήτο εάν δεν ευχαριστήσουμε και τους καταστηματάρχες της πόλεως μας και τους δωρητές που προσέφεραν όλα τα υλικά αγαθά της εκδήλωσης. Τέλος, ευχαριστούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αυτά τα 7 χρόνια της λειτουργίας του συσσιτίου κρατούν την ανωνυμία τους, προσφέροντας αφειδώς τη βοήθειά τους γι’ αυτό το σκοπό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων