29/08/2022 29/08/2022 Η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου εορτάσθηκε σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στην ανδρώα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης. Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής και πριν το τέλος της ακολουθίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του...
29 Αυγούστου, 2022 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2022 - 21:36

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου στην Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης

Διαδώστε:
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου στην Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης

Η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου εορτάσθηκε σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στην ανδρώα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής και πριν το τέλος της ακολουθίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου εντός της Ιεράς Μονής, με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου προς τον Φιλάνθρωπο Θεό. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Νικησιάνης π. Ζαχαρία Μέγκα και του Διακόνου π. Αθανασίου Γουσίδη. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείον λόγον προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία παρατέθηκε νηστίσιμη τράπεζα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων