18/10/2021 18/10/2021 Εορτάσθηκε στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 η 109η επέτειος απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης από τους Οθωμανούς (17 Οκτωβρίου 1912). Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως πλαισιωμένος από Ιερείς της ενορίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτoυ π. Χρυσοστόμου Μπένου. Μετά το...
18 Οκτωβρίου, 2021 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2021 - 19:15

Η Ελευθερούπολη εόρτασε τα Ελευθέρια της (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Ελευθερούπολη εόρτασε τα Ελευθέρια της (ΦΩΤΟ)

Εορτάσθηκε στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 η 109η επέτειος απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης από τους Οθωμανούς (17 Οκτωβρίου 1912).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως πλαισιωμένος από Ιερείς της ενορίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτoυ π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως, παρουσία όλων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, τους Βουλευτές του Νομού Καβάλας κ. Ιωάννη Πασχαλίδη, κ. Μακάριο Λαζαρίδη και κ. Σουλτάνα Ελευθεριάδου, τον Περιφεριακό Σύμβουλο Νομού Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ελευθερούπολης κ. Παντελεήμονα Γεωργιάδη, τον Διοικητή της Στρατιωτικής Μονάδας Ελευθερούπολης (MLRS) κ. Γρηγόριο Γκίζα, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλεως, τον Πρόεδρο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Παγγαίου και τους Διευθυντάς των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης κ. Στέργιος Κεχαγιάς, ο οποίος αναφέρθηκε με μεστό και εμπνευσμένο λόγο στο ιστορικό γεγονός της επετείου. Στην Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία εκτός από το πλήθος κατοίκων της πόλεως έδωσαν το παρόν και αντιπροσωπείες από όλα τα Σχολεία της πόλεως με τις σημαίες των.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και αρχές μετέβησαν στο Ηρώον της πόλεως, όπου τελέστηκε Τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως των πεσόντων και στη συνέχεια η κατάθεση των στεφάνων.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων