11/11/2021 12/11/2021 Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, ο Πολιούχος της πόλης, Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς ο θαυματουργός. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο υπόσκαπτος παλαιός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος φυλάττει απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου και τη Θαυματουργή Εικόνα του Πολιούχου Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλης. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής...
11 Νοεμβρίου, 2021 - 20:51
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2021 - 0:55

Η Ελευθερούπολη εόρτασε για τον Πολιούχο Άγιο Μηνά

Διαδώστε:
Η Ελευθερούπολη εόρτασε για τον Πολιούχο Άγιο Μηνά

Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, ο Πολιούχος της πόλης, Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς ο θαυματουργός.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο υπόσκαπτος παλαιός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος φυλάττει απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου και τη Θαυματουργή Εικόνα του Πολιούχου Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλης.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος ο οποίος και κήρυξε τον Θείον Λόγο, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης και τη παρουσία πιστών χριστιανών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη του Πολιούχου Αγίου.

Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά και των Ιερών Λειψάνων του εορταζομένου Αγίου και του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη, με επικεφαλής του λαού σύσσωμες τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την διεξαγωγή της Πανηγύρεως του Πολιούχου της πόλης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό των Ιερέων του Μητροπολιτικού Ναού. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με λίγα λόγια στο ιστορικό του ναού.

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό άλμπουμ:

Η Εορτή του Αγίου Μηνά, πολιούχου της Ελευθερούπολης 2021

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων