26/07/2022 26/07/2022 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, η εορτή της Αγίας Παρασκευής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας στην Εξοχή, παρουσία των περισσοτέρων πιστών κατοίκων του μικρότερου χωριού της επαρχίας Παγγαίου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως. Τον Θείον Λόγον...
26 Ιουλίου, 2022 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2022 - 23:28

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Εξοχή Παγγαίου

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Εξοχή Παγγαίου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, η εορτή της Αγίας Παρασκευής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας στην Εξοχή, παρουσία των περισσοτέρων πιστών κατοίκων του μικρότερου χωριού της επαρχίας Παγγαίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως.

Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην Αγία Παρασκευή.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Αλέξανδρο Καλυμνιό. Κατά τη διάρκεια της χειροθεσίας ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε περί του επίζηλου κάποτε οφφικίου του Αναγνώστου. Τέλος στην σύντομη προσφώνηση του συνεχάρη τον νέο Αναγνώστη για τον ζήλο του και την πνευματική του προκοπή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού δεξιώθηκε όλους τους ενορίτες στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων