21/05/2022 21/05/2022 Με σεμνότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Μητρόπολης στην Νέα Πέραμο, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό Ιερέων και του Διακόνων της Μητρόπολης. Τον Θείο...
21 Μαΐου, 2022 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2022 - 19:01

Η Εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Πέραμο

Διαδώστε:
Η Εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Πέραμο

Με σεμνότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Μητρόπολης στην Νέα Πέραμο, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό Ιερέων και του Διακόνων της Μητρόπολης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ. Χρυσόστομος Μπένος αναφερόμενος στην προσφορά και θέση του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Εκκλησία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διαβάσθηκε τρισάγιο στον παρακείμενο τάφο του αειμνήστου κτήτορα του Ναού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Αμβροσίου.

Το εσπέρας της παραμονής, Παρασκευή 20 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου και των Ιερέων της πόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος προς το εκκλησίασμα αναφερόμενος στους Αγίους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων