14/12/2023 14/12/2023 Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, η ιερά μνήμη των Πέντε Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ορέστου, Ευγενίου και Μαρδαρίου στην ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου, όπου φυλάσσονται Άγια Λείψανά των. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως...
14 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2023 - 15:33

Η εορτή των Πέντε Μαρτύρων στο Ορφάνιο

Διαδώστε:
Η εορτή των Πέντε Μαρτύρων στο Ορφάνιο

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, η ιερά μνήμη των Πέντε Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ορέστου, Ευγενίου και Μαρδαρίου στην ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου, όπου φυλάσσονται Άγια Λείψανά των.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου υπό Ιερέων της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ορφανού Αρχιμανδρίτη Στέφανο Μιχαηλίδη.

Τον Θείο Λόγον κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφερόμενος στους τιμωμένους πέντε μάρτυρας της Εκκλησίας.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος τίμησε τον Εφημέριο της ενορίας π. Αντώνιο Ξηρό με το οφφίκιο του Οικονόμου. Στην σύντομη ομιλία του συνεχάρη τον π. Αντώνιο για την υπακοή του και για την εργατικότητα του στην ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ορφανίου.

 

Η εορτή των Πέντε Μαρτύρων στο Ορφάνιο 2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων