31/01/2024 31/01/2024 Η μνήμη των Αγίων Πατέρων μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου εορτάσθηκε χθες σε όλες της ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της πόλεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου...
31 Ιανουαρίου, 2024 - 14:59
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2024 - 14:04

Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ελευθερούπολη

Διαδώστε:
Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ελευθερούπολη

Η μνήμη των Αγίων Πατέρων μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου εορτάσθηκε χθες σε όλες της ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της πόλεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως. Την ώρα του κοινωνικού ανεγνώσθη στο εκκλησίασμα από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Μπένο η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και των Λυκείων της πόλεως μετά των μαθητών των.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος απηύθυνε λίγα λόγια ευχαριστώντας και συγχαίροντας διδάσκοντες και διδασκομένους για την συμμετοχή τους στην εορτή με πολλή τάξη και ευλάβεια.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση χάριν των δασκάλων και των καθηγητών των σχολείων στην παρακείμενη αίθουσα του Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είχε εποικοδομητική και επίκαιρη συζήτηση με τους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος δώρισε στους εκπαιδευτικούς ως ευλογία το βιβλίο του «Ἀπό τήν Πνύκα στόν ἱερόν ἄμβωνα».

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων