16/12/2022 16/12/2022 Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της πόλεως. Τη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κωνσταντιανής κ. Κοσμά και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως...
16 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2022 - 10:20

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Ελευθερούπολη

Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της πόλεως.

Τη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κωνσταντιανής κ. Κοσμά και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών με επικεφαλής τον Δημάρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος αναφερόμενος στον εορτάζοντα Άγιο Ελευθέριο, αφού προηγουμένως τον ευχαρίστησε εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας για την αποδοχή της προσκλήσεως να συμμετάσχει στις λατρευτικές συνάξεις επί τη εορτή του Αγίου Ελευθερίου, καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κωνσταντιανής κ. Κοσμά μέχρι πρότινος κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την ευγενική πρόσκληση του και εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία αυτή να συνεορτάσει την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου.

Ακολούθως έλαβε χώρα η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ελευθερίου πέριξ του Ιερού Ναού, με επικεφαλής του ευσεβούς λαού τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής, της μπάντας του Δήμου παιανιζούσης θρησκευτικά εμβατήρια.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ετελέσθη Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, Κωνσυαντιανής κ. Κοσμά και του Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένων υπό Ιερέων της Μητροπόλεως, εν μέσω πυκνοτάτου εκκλησιάσματος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Χρυσόστομος αναφερόμενος στην πνευματική ελευθερία του ανθρώπου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων