29/08/2022 29/08/2022 Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού εορτάσθηκε σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στο περικαλλές εξωκλήσι επ’ ονόματι του Αγίου της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης, μοναδικό στη περιοχή του Παγγαίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών προσκυνητών. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο Χοροστατούντος...
29 Αυγούστου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2022 - 21:01

Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Φανουρίου στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού εορτάσθηκε σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στο περικαλλές εξωκλήσι επ’ ονόματι του Αγίου της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης, μοναδικό στη περιοχή του Παγγαίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο Φανούριο τονίζοντας την ευλάβεια των πιστών στις παραδόσεις της Εκκλησίας . Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την καθιερωμένη ευχή και ευλόγησε τις προσφερθείσες Φανουρόπιτες.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Πριν το τέλος της ακολουθίας κλήρος και λαός μετέβησαν στα προπύλαια του Ναού, όπου και ευλογήθηκαν οι εκατοντάδες Φανουρόπιτες που είχαν φέρει ευλαβείς γυναίκες της περιοχής.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων