11/02/2023 11/02/2023 Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία. Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους...
11 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2023 - 14:41

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Νέα Ηρακλείτσα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Νέα Ηρακλείτσα

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία.

Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμαδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, του εφημερίου της ενορίας Αρχιμανδρίτου π. Παλλαδίου Ζαχαρούδη και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου Γουσίδη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο οποίος στη διδακτικώτατη και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργία δόθηκε δεξίωση στο χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου «Αγιος Γεώργιος» της Νέας Ηρακλείτσης.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν τοπικοί άρχοντες με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Ελευθερών κ. Χρήστο Πριονίδη, τον Βουλευτή Ν. Καβάλας κ. Μακάριο Λαζαρίδη ενώ πλήθος πιστών προσήλθαν για να ζητήσουν τις πρεσβείες προς τον Φιλάνθρωπο Θεό του εορταζομένου Αγίου.

Παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή Ιερέων της επαρχίας. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος αναφερόμενος στα πνευματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εορταζομένου Αγίου Χαραλάμπους.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων