11/02/2022 11/02/2022 Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία. Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου...
11 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 21:13

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Νέα Ηρακλείτσα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Νέα Ηρακλείτσα

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου και συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού της Ιερά Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, πλαισιωμένων υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος.

Την κυριώνυμο ημέρα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμαδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, του εφημερίου της ενορίας Αρχιμανδρίτου π. Χριστoδούλου Αναγνωστοπούλου και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου Γουσίδη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος στη διδακτικότατη και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στα πνευματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εορταζομένου Αγίου Χαραλάμπους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων