01/12/2023 01/12/2023 Εορτάσθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, η ιερά μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο ενοριακό ναό του Αγίου Ανδρέα Ελευθερών. Επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Ανδρέα, παλαιό ρωσικό μετόχι της σκήτης του Αγίου Ανδρέα στις Καρυές του Αγίου Όρους. Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός τις...
01 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2023 - 11:07

Η εορτή του Αποστόλου Ανδρέα στον Άγιο Ανδρέα Ελευθερών

Διαδώστε:
Η εορτή του Αποστόλου Ανδρέα στον Άγιο Ανδρέα Ελευθερών

Εορτάσθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, η ιερά μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο ενοριακό ναό του Αγίου Ανδρέα Ελευθερών. Επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Ανδρέα, παλαιό ρωσικό μετόχι της σκήτης του Αγίου Ανδρέα στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός τις εορτής προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου και με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως. Τον Θείο Λόγον εκήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Πρωτοσύγκελλος π. Χρυσόστομος αναφερόμενος στον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα, στην ζωή του κοντά στον Χριστό και στην πορεία του έργου Του στην διάδοση του Ευαγγελίου, τονίζοντας τον ζήλο, τη δύναμη ψυχής και το ηρωικό φρόνημα του. Μετά το τέλος της ακολουθίας ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στον Απόστολο Ανδρέα.

Στις λατρευτικές συνάξεις παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες, ενώ πλήθος πιστών συνέρρευσαν για να ζητήσουν τις πρεσβείες προς τον Φιλάνθρωπο Θεό του εορτάζοντος Αγίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων