30/11/2019 30/11/2019 Εορτάσθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, η ιερά μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο ενοριακό ναό του Αγίου Ανδρέα Ελευθερών. Επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Ανδρέα, παλαιό ρωσικό μετόχι της σκήτης του Αγίου Ανδρέα στις Καρυές του Αγίου Όρους. Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός τις...
30 Νοεμβρίου, 2019 - 19:16

Η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα στον Άγιο Ανδρέα Ελευθερών

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα στον Άγιο Ανδρέα Ελευθερών

Εορτάσθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, η ιερά μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο ενοριακό ναό του Αγίου Ανδρέα Ελευθερών. Επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων ο Ιερός Ναός του Αποστόλου Ανδρέα, παλαιό ρωσικό μετόχι της σκήτης του Αγίου Ανδρέα στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός τις εορτής προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου Παπαδάκη και με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως. Τον Θείο Λόγον εκήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Γ.Α.Ε π. Αθανάσιος Παπαδάκης αναφερόμενος στον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα. Μετά το τέλος της ακολουθίας ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στον Απόστολο Ανδρέα.

Στις λατρευτικές συνάξεις παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες, ενώ πλήθος πιστών συνέρευσαν για να ζητήσουν τις πρεσβείες προς τον Φιλάνθρωπο Θεό του εορτάζοντος Αγίου.

Δείτε Φωτογραφικό υλικό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων