02/01/2020 02/01/2020 Την 1η Ιανουαρίου 2020 εορτάσθηκε με την συνήθη εκκλησιαστική λαμπρότητα η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό...
02 Ιανουαρίου, 2020 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2020 - 16:24

Η πρώτη του Έτους στην Ελευθερούπολη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πρώτη του Έτους στην Ελευθερούπολη (ΦΩΤΟ)

Την 1η Ιανουαρίου 2020 εορτάσθηκε με την συνήθη εκκλησιαστική λαμπρότητα η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως, πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Αντί Θείου κηρύγματος, στην ώρα του κοινωνικού ο Πρωτοσύγκέλλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου μας «Eπί τη Aνατολή του Νέου Έτους».

 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει, παρουσία του Βουλευτού του Νομού Καβάλας κ. Ιωάννου Πασχαλίδη, του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλλιπου Αναστασιάδη με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Ανώτερου Διοικητού Φρουράς Ελευθερούπολης, του Διοικητή της Μονάδας MLRS, λοιπών εκπροσώπων Πολιτιστικών φορέων της πόλεως και ευλαβών χριστιανών της πόλεως.

Εν συνεχεία, όπως κάθε χρόνο όλοι, Αρχές και λαός μετέβησαν στο Επισκοπείο της πόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε τα δέοντα στους παρισταμένους. Το κομμάτι με το φλουρί έπεσε στον Διοικητή της Στρατιωτικής Μονάδας MLRS Ελευθερούπολης Αντισυνταγματάρχη κ. Ηλία Πέττα, στον οποίο ως δώρο έδωσε ο Σεβασμιώτατος ένα αντίγραφο τοιχογραφίας του «Αναπεσόντος» του Ναού στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους.

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων