16/10/2022 16/10/2022 Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, εορτή των Αγίων Πατέρων της εν Νικαία Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πλατανότοπου πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του εφημερίου του χωριού Αρχιμ. Νεοφύτου Βαχαρέλη και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου...
16 Οκτωβρίου, 2022 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2022 - 21:11

Κυριακή Δ΄ Λουκά – Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως στο Πλατανότοπο Παγγαίου

Διαδώστε:
Κυριακή Δ΄ Λουκά – Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως στο Πλατανότοπο Παγγαίου

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, εορτή των Αγίων Πατέρων της εν Νικαία Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πλατανότοπου πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του εφημερίου του χωριού Αρχιμ. Νεοφύτου Βαχαρέλη και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου Γουσίδη.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και εν μέσω πυκνότατου εκκλησιάσματος, ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε σε Διάκονο τον π. Κοσμά Κυδωνόπουλο.

Πριν την τέλεση του μυστηρίου του κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του κ. Χρυσόστομο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης απευθυνόμενος προς τον νέο Διάκονο της Μητροπόλεως, ο οποίος τυγχάνει νοσηλευτής στο επάγγελμα και πολύτεκνος οικογενειάρχης, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Διακονίας ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Πριν το τέλος, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τιμητική αναμνηστική πλακέτα στον επί εξήκοντα έτη ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πλατανοτόπου κ. Ευστράτιο Βογιατζόγλου, επαινώντας τον για την αγάπη και τη υπακοή του στην Εκκλησία.

Δείτε περισσότερες φωτογρφαίες ΕΔΩ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων