19/06/2022 19/06/2022 Η φετινή Κυριακή των Αγίων Πάντων συνέπεσε με την επέτειο των 18 ετών από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου στον Θρόνο της Ιεράς Μητρόπολης. “Οι πνευματικές και πατρικές συμβουλές σας μας καθοδηγούν όλους στη δύσκολη αυτή ζωή του Ιερέως. Μα προπάντων η υπομονή σας, η αγάπη σας στο Χριστό, στην Εκκλησία και στα...
19 Ιουνίου, 2022 - 20:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2022 - 20:02

Κυριακή των Αγίων Πάντων και επέτειος 18 ετών από την Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως

Διαδώστε:
Κυριακή των Αγίων Πάντων και επέτειος 18 ετών από την Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως

Η φετινή Κυριακή των Αγίων Πάντων συνέπεσε με την επέτειο των 18 ετών από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου στον Θρόνο της Ιεράς Μητρόπολης. “Οι πνευματικές και πατρικές συμβουλές σας μας καθοδηγούν όλους στη δύσκολη αυτή ζωή του Ιερέως. Μα προπάντων η υπομονή σας, η αγάπη σας στο Χριστό, στην Εκκλησία και στα Ιερά γράμματα μας δίνει καθημερινά το πρότυπο καλού και πνευματικού ποιμένα”, είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος κατά την προσφώνησή του.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε σήμερα την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Δρυάδος, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μπένου, του εφημερίου της ενορίας π. Κωνσταντίνου Σούτη και του Διακόνου π. Αθανασίου Γουσίδη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος στη διδακτικότατη και μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στην Κυριακή των Αγίων Πάντων.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος επ΄ ευκαιρία της σημερινής Επετείου της συμπληρώσεως 18 ετών από της Ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσόστομου, εις τον Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως (19-06-2004), εκ μέρους του Ιερού Κλήρου προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο ως εξής:

«Αγαπητοί αδελφοί και πατέρες,

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την 19ην Ιουνίου 2004, όταν ο λαός της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας, υποδέχονταν στην έδρα του Παγγαίου τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της κ. Χρυσόστομο εις διαδοχήν του προκατόχου του κυρού Ευδοκίμου.

Η υποδοχή του έγινε με κάθε επισημότητα στην είσοδο της Ελευθερούπολης, από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης, από τον Ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο λαό του Παγγαίου, ενώ η τελετή της Ενθρονίσεως πραγματοποιήθηκε στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και εκπροσώπων των λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών, από τον αείμνηστον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσις Ελλάδος Χριστόδουλον.

Σεβασμιώτατε τα δεκατρία αυτά χρόνια στο πρόσωπο σας βλέπουμε το ανύστακτο ενδιαφέρον του επισκόπου για όλα τα θέματα της τοπικής μας Εκκλησίας, πνευματικά, κοινωνικά και διοικητικά. Στο πρόσωπό σας βλέπουμε καθημερινά τον πνευματικό πατέρα που δεν φείδεται κόπων και μόχθων για την διάδοση και την εμπέδωση του Λόγου του Θεού, του πνεύματος του Ευαγγελίου, στις ψυχές και το πνεύμα των χριστιανών μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον αγώνα και την θεάρεστη αγωνία σας για να εκπληρώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιερή αποστολή σας.

Αξιωθήκατε όλα αυτά τα χρόνια να χειροτονήσετε πλειάδα κληρικών, οι οποίοι δέχθηκαν από τα χέρια σας την Αγία Ιεροσύνη, εις εκ των οποίων και εγώ. Οι πνευματικές και πατρικές συμβουλές σας μας καθοδηγούν όλους στη δύσκολη αυτή ζωή του Ιερέως. Μα προπάντων η υπομονή σας, η αγάπη σας στο Χριστό, στην Εκκλησία και στα Ιερά γράμματα μας δίνει καθημερινά το πρότυπο καλού και πνευματικού ποιμένα.

Ευχαριστούμε και δοξάζουμε τον Θεό διότι όλα αυτά τα χρόνια δεχόμαστε γενναιόδωρα τον ανεκτίμητο φωτισμό από έναν καταξιωμένο Επίσκοπο στη συνείδηση του ευσεβούς λαού μας.

Μικρό αντίδωρο όλων αυτών η διαβεβαίωση μας, με ειλικρίνεια, ότι διαρκής φροντίδα και μέριμνα μας θα είναι πάντοτε η υπακοή και η προθυμία να εκτελούμε τις εντολές σας, ώστε ο,τι καλό σχεδιάζετε για την πνευματική πρόοδο της Μητροπόλεώς μας και ο,τι αφορά το αθόρυβο κοινωνικό της έργο να γίνεται, του Κυρίου συνεργούντος, αμέσως έργο.

Εγκάρδια δε ευχή, ο κραταιός Δομήτωρ της Εκκλησίας δια πρεσβειών του πολυαγαπημένου προστάτου και διδασκάλου σας, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, να σας έχει σώον, υγιά και μακροημερεύοντα, ώστε επί πολλά ακόμα έτη να ποιμαίνετε την λαχούσα Ποίμνη του Παγγαίου, όπως εδώ και 18 χρόνια πράττετε: με ζήλο, ενθουσιασμό και ακατάπαυστη εργατικότητα. Πολλά τα έτη σας!»

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε λόγους ευχαριστίας πρωτίστως προς τον Τριαδικό Θεό για αυτή την δωρεά, ενώ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά προς τους Ιερείς και τους συνεργάτες του, τους ευχαρίστησε για την έως τώρα συνεργασία και συμπόρευση που μόνο σκοπό έχει το κοινό καλό των ανθρώπων της επαρχίας μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος παρουσία του Βουλευτού του Νομού Καβάλας κ. Μακάριου Λαζαρίδη, των τοπικών αρχών του τόπου και πλήθους πιστών κατοίκων της ενορίας προεχείρισε σε Σταυροφόρο τον εφημέριο της ενορίας Οικονόμο π. Κωνσταντίνο Σούτη.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων