14/11/2022 14/11/2022 Εορτάσθηκε και φέτος 13 Νοεμβρίου 2022, η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ημέρα κατά την οποίαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος ήγαγε τα ονομαστήριά του. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως μας, των Αρχών...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 11:49

Με χειροτονία πρεσβυτέρου εόρτασε τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως

Διαδώστε:
Με χειροτονία πρεσβυτέρου εόρτασε τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως

Εορτάσθηκε και φέτος 13 Νοεμβρίου 2022, η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ημέρα κατά την οποίαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος ήγαγε τα ονομαστήριά του.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως μας, των Αρχών του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχον Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδην και πλήθος πιστών της επαρχίας Παγγαίου.

Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην διδασκαλία του Αγίου Πατρός Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, του ανθρώπου που σαγήνευσε και συνεχίζει να σαγηνεύει χιλιάδες ανθρώπων μέσα από τον βίον του και το κήρυγμά του.

Φωτογραφικό υλικό από την ακολουθία του Εσπερινού

Tην κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό η Ακολουθία του Όρθρου της εορτής και στην συνέχεια Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως μας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Κοσμά Κυδωνόπουλου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αφού πρώτα αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας, μίλησε επ’ ολίγον για τον π. Κοσμά καθώς και για το θεοσύστατο Μυστήριο της Ιερωσύνης. Τέλος κάλεσε τον νέο πρεσβύτερο να εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως στον Αμπελώνα του Κυρίου, διακονώντας αξίως τον λαό του Θεού.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη, προσεφώνησε εκ μέρους του ιερού κλήρου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος.

Εν συνεχεία αντιφώνησε, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με την σειρά του, ευχαρίστησε τον επίσης εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και άπαντας τους Ιερείς της Μητροπόλεως, τους εκπροσώπους των τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και τον ευσεβή λαό της επαρχίας Παγγαίου, για τη συμμετοχή στα ονομαστήριά του. Αναφέρθηκε στο πολυεύθυνο και επίμοχθο έργο της Αρχιερατικής διακονίας του, επισημαίνοντας ότι πρώτιστη προτεραιότητά του αποτελεί πάντοτε το συμφέρον της Εκκλησίας και η πνευματική προαγωγή του τόπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και πλήθος πιστών ευχήθηκαν τα δέοντα στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη στο πνευματικό κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού.

Φωτογραφικό υλικό από την Θεία Λειτουργία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων